Knapperige salade met peer en gorgonzola

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 300 g spaghetti
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ciabattabroodje
  • 7 eetlepels olijfolie extra vierge
  •  1 teen knoflook (geperst)
  • 1 sappige peer (conference)
  • 75 g rucola
  • 300 g gorgonzola (in blokjes)

Instructies:

  • Spaghetti koken
  • Pijnboompitten goudbruin roosteren en op een bord leggen
  • Brood in blokjes snijden en krokant roosteren in olijfolie. Hierbij de knoflook, zout en peter doen. Zodra krokant op een bord leggen
  • Spaghetti afgieten (en afspoelen onder koud stromend water)
  • De peren schoon maken, in kwarten snijden, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden
  • Spaghetti mengen met 5 eetlepels olijfolien de peer, rucola, pijnboompitten en gorgonzola er voorzichtig door halen. 
  • Hier dan de broodjes op strooien met een walnoot ...

Extra opmerkingen:

Betere werkwijze:

  • als spaghetti is afgegoten, de kaas er in blokjes bijdoen en volledig mengen zodat de smaak van de kaas goed in de spaghetti zit, dan dan pas verder afwerken met de rest

(bron: Pastasalades, verkrijgbaar bij L&E Cooking Ware (Neerpelt))