Pasta al ragu à la Marco

Een échte pasta al ragu is een pasta waar een vleessaus bij wordt geserveerd. Bij dit recept (al ragu à la Marco) komt er wél een tomatensaus bij, maar dat toch iets minder dan bij de klassieke bolognaise-saus.

Ingrediënten:

  • pasta (doorgaans 400 à 500 gr)
  • ofwel een blik gepelde tomatenblokjes (te mixen) (best, want dat is doorgaans maar 400 gr / ofwel een doosje passata van 500 gr
  • vleesketeltje
  • Worcestershire sauce
  • ui
  • paar wortelen
  • rode paprika
  • look
  • gehakt (500 à 600 gr)

Recept voor de saus:

De kookpot even spoelen met water, dan het blik gepelde tomatenblokjes er in, even laten opwarmen en dan mixen. Of gewoon het doosje passata er bij.

Vleesketeltje er bij voegen en lichtjes opwarmen.

Olijfolie in een (diepere) kookpan doen, de gesneden groeten (ui, rode paprika en wortelen er bij) en een 5 minuutjes bakken tot de groenten mals(er) zijn. Alles even uit de pan doen, terug wat olijfolie er bij, en dan het gehakt er in. Tussendoor de look er bij doen en door het vlees mengen. Eens dat klaar is de groenten er terug bij en even door mekaar roeren en daarna alles in de ondertussen warme saus.

Een eetlepel Italiaanse kruiden er bij, een paar scheutjes Worcestershire sauce, klein beetje nootmuskaat en ook een klein beetje Italiaanse kruidenmix uit de molen.

Het grootste geheim voor het welslagen is wellicht de lange gaartijd … best in de voormiddag te maken om pas ’s avonds te serveren. En de dag daarna is die nog lekkerder!