Spaghetti met klassieke tomatensaus
Een lichte pasta, ideaal voor als er ook vegetariërs willen mee eten: niks uit het potje, alles vers: Ingrediënten: Spaghetti (bij voorkeur Barilla no 7 (iets dikker) 1 à 1,5 kg rijpe vleestomaten (6 à 7 serieuze tomaten) 2 slajotjes 1 klein stukje chilipeper zout, peper, olijfolie Verse basilicumblaadjes Mozarella Pijnboompitten Voor wat meer pit: enkele schilfers pecorina Werkwijze: 1. Tomaten blancheren (30 seconden in kokend water, dan ontvellen, ontpitten en klein snijden). Kan geen kwaad als er nog veel sap uit komt, perfect in de plaats van het kookvocht van de spaghetti 2. Pijnboompitten lichtjes aanbakken 3. Slajotten fijn snijden, de pitjes uit de chilipeper verwijderen en fijnsnijden. Op smaak brengen met zout en peper en mengen met de olijfolie. Basilicumblaadjes wassen, drogen, fijnsnijden en bij de tomaat voegen. 4. Mozarella in blokjes doen en bij de tomaat voegen, en dan alles in een diepe pan verhitten, tot de mozzarella smelt 5. Opdienen met een blaadje basilicum en enkele schilfers pecorino